ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΣΠΑΝΟΒΙΤΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΤΟ 2022!

ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΣΠΑΝΟΒΙΤΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΤΟ 2022!

Τα βραβεία των κορυφαίων στα Βαλκάνια για το 2022 απέσπασαν οι Μίιλτος Τεντόγλου και Ιβανα Βουλέτα-Σπάνοβιτς κατά τη διάρκεια του GALA της Βαλκανικής Ομοσπονδίας Στίβου, που πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία από τον ΣΕΓΑΣ την Τετάρτη 9/12 στο ξενοδοχείο Grand Hyatt.

Η Αθήνα ήταν το επίκεντρο του Βαλκανικού και του Ευρωπαϊκού Στίβου καθώς κορυφαίοι παράγοντες βρέθηκαν στην Αθήνα, με τον πρώην πρόεδρο της Βαλκανικής Ομοσπονδίας και τωρινό πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ, ο οποίος τίμησε για μία ακόμη φορά με την παρουσία του τη χώρα μας, και την οικοδέσποινα πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα να συντονίζουν τις εργασίες του συνεδρίου με τη συμμετοχή 22 εκπροσώπων Ομοσπονδιών.

Με κάθε επισημότητα και όπως αρμόζει στους καλύτερους, πραγματοποιήθηκε το GALA για την βράβευση της  κορυφαίας γυναίκας αθλήτριας και του κορυφαίου άνδρα αθλητή του 2022 στα Βαλκάνια καθώς και για τα ανερχόμενα αστέρια του Βαλκανικού στίβου τα ονόματα των οποίων έγιναν γνωστά στη διάρκεια της εκδήλωσης.

Πριν τις απονομές, στον σύντομο χαιρετισμό της η πρόεδρος τους ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα τόνισε: «Σας καλωσορίζω στην όμορφη πατρίδα μας και ελπίζω να πήρατε μια πλούσια γεύση από την Ελληνική φιλοξενία το πρωί με τις εργασίες του Συνεδρίου μας και θέλω εδώ να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την ανάληψη του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Μαραθωνίου με την ευκαιρία του επετειακού Αυθεντικού για τα 40 χρόνια το 2023.  

Θέλω να θυμίσω ότι είμαστε Βαλκάνιοι, ζούμε στα Βαλκάνια την μήτρα της ιστορίας και του πολιτισμού της περιοχής.

Έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε φίλιους λαούς, να τους δίνουμε ενέργεια, να τους μαθαίνουμε τα ήθη και τα έθιμά μας.

Εμείς εδώ ως άνθρωποι του αθλητισμού εκπροσωπούμε το μεγάλο και τ’ αληθινό και ενώνουμε τους λαούς μας».

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ είπε μεταξύ των άλλων:  «Αγαπητοί αθλητές, ξεκινώ με εσάς, γιατί για εσάς γίνεται αυτό το GALA. Αγαπητή πρόεδρε του ΣΕΓΑΣ, Σοφία, αγαπητά μέλη- εκπρόσωποι ομοσπονδιών. Είμαι χαρούμενος που βλέπω 22 εκπροσώπους ομοσπονδιών. Σήμερα βρισκόμαστε στο τέλος της περιόδου. Με το γκαλά και την Κυριακή με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου. Σας εύχομαι καλή τύχη και καλή τύχη στον στίβο και για το μέλλον. Τέλος, σας εύχομαι Καλά Χριστούγεννα».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης, οι προσωρινοί συνΠρόεδροι της Βαλκανικής Ομοσπονδίας Φατίχ Σιντιμάρ (Τουρκία), Σλόμπονταν Μπράνκοβιτς (Σερβία), το μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Ομοσλονδία Στίβου και Α’ Ειδικός Γραμματέας του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ Παναγιώτης Δημάκος, ο αντιπρόεδρος και η  Γενική Γραμματέας της ABAF Πλάμεν Κράστεφ και Γκάλια Ρουχάλεβα αντιστοίχως, η πρόεδρος της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων Ανδρονίκη Θεοτοκάτου,  ο Ταμίας του ΣΕΓΑΣ Γιάννης Λιούμπας, ο  Β΄ αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Ιάκωβος Πετσούλας, η Β΄Ειδικός γραμματέας Παρασκευή Παχατουρίδου, τα μέλη του ΔΣ Νίκος Τσώνης, Στέλιος Δημότσιος, εκπρόσωποι-σύνεδροι από 22 χώρες και πολλοί ακόμη προσκεκλημένοι της Βαλκανικής και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Κορυφαίοι αναδείχτηκαν:

Η Αντζελίνα Τόπιτς (Σερβία), η καλύτερη ανερχόμενη αθλήτρια,  Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκο Κ18 (Ιερουσαλήμ), Χάλκινιο στο Ευρωπαϊκό Γυναικών Μόναχο)  και χάλκινο στο Παγκόσμιο Κ20 (Κάλι), ισοφάριση της καλύτερης επίδοσης στο άλμα σε ύψος Κ18 με 1.96μ. Την απονομή έκανε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ. 

Ο Ισμαήλ Νεζίρ (Τουρκία), ο καλύτερος ανερχόμενος αθλητής,. Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κ20 (Κάλι) 400μ. εμπόδια 48.14. Το έπαθλο απένειμε ο προσωρινός Πρόεδρος της Βαλκανικής Ομοσπονδίας και πρόεδρος της Τουρκικής Ομοσπονδίας Στίβου Φατίχ Σιντιμάρ (Τουρκία)

Η Ιβάνα Βουλέτα (Σερβία), η καλύτερη αθλήτρια των Βαλκανίων, Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο κλειστού στίβου (Βελιγράδι) και χρυσό στο Ευρωπαϊκό (Μόναχο) ενώ κατέκτησε το διαμάντι Diamant League στο άλμα σε μήκος. Την βράβευση έκανε ο προσωρινός Πρόεδρο της Βαλκανικής Ομοσπονδίας Σλόμπονταν Μπράνκοβιτς (Σερβία).

Ο Μίλτος Τεντόγλου, ο καλύτερος αθλητής των Βαλκανίων, Χρυσό μετάλλιο στον κλειστό στίβο (Βελιγράδι), χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό (Μόναχο) και ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο (Γιουτζιν) στο άλμα σε μήκος. Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα έκανε την απονομή στον κορυφαίο αθλητή μας.

Το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε και το Συνέδριο της ABAF, όπου εκπρόσωποι από 22 χώρες της Βαλκανικής Ένωσης έδωσαν το παρόν, ώστε να ανταλλάξουν απόψεις για τον στίβο στην Ένωση και φυσικά να παρακολουθήσουν το βράδυ την βράβευση των κορυφαίων στο Gala της Ομοσπονδίας.

Να τονίσουμε ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας, κ. Παναγιώτης Δημάκος από τον Σέρβο Πρόεδρο της Βαλκανικής Ομοσπονδίας, Σλόμπονταν Μπράνκοβιτς για την προσφορά του στον αθλητισμό ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου.

Πηγή: ΣΕΓΑΣ

11/12/2022