Ρυθμική γυμναστική

Ρυθμική γυμναστική

Το τμήμα της ρυθμικής γυμναστικής δημιουργήθηκε το 2012 μετά από πρόταση των Ολυμπιονικών της Ρυθμικής Κλέλιας και Άννης Πανταζή, προκειμένου να αναπτυχθεί αυτό το όμορφο άθλημα στην Καλλιθέα και τους γειτονικούς δήμους.

Είμαστε σωματείο αναγνωρισμένο από τη ΓΓΑ και την ΕΓΟ «Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία) και συμμετέχουμε ενεργά και με πολλές διακρίσεις σε όλα τα Πρωταθλήματα Ρυθμικής της ΕΓΟ σε όλες τις κατηγορίες (Προαγωνιστικό, Παγκορασίδες, Κορασίδες, Νεάνιδες και Γυναίκες) καθώς και σε καταξιωμένα επίσημα Φεστιβάλ Γενικής Γυμναστικής.

Τεχνικοί Σύμβουλοι του Συλλόγου είναι η Κλέλια και η Άννη Πανταζή, με συμμετοχή σε Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα με αποκορύφωμα το Χάλκινο Μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σύδνεϋ το 2000 και την 5η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004!!!

Συνεργάζονται αρμονικά με κοινό όραμα, με καταξιωμένες προπονήτριες του χώρου, άρτια καταρτισμένες επιστημονικά καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής, πρώην Πρωταθλήτριες Ρυθμικής, δασκάλες κλασσικού μπαλέτου, όλες με πτυχίο και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από την ΓΓΑ.

Ο Σύλλογός μας ευαισθητοποιημένος στα κοινωνικά θέματα, υποστηρίζει προπονητικά σε ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ βάση, τις αθλήτριες της Ρυθμικής των Special Olympics Hellas, συμβάλλοντας όσο είναι δυνατό στην εκγύμναση και στην ομαλή ενταξή τους στην κοινωνία.

Ρυθμική γυμναστική για κορίτσια από τριών χρονών!

Σκοπός μας είναι να δώσουμε την ευκαιρία σε μικρά κορίτσια να γυμναστούν, συνδυάζοντας τη σωστή κίνηση του σώματος με τη μουσική και το ρυθμό και να αναπτύξουν περισσότερες δεξιότητες, χρησιμοποιώντας τα όργανα της ρυθμικής, όπως είναι τα στεφάνια, οι κορδέλες κ.λ.π. Μέσα από τα προγράμματά μας θα καλλιεργήσουν την αρμονική συναρμογή, τη χάρη, την ευλυγισία του σώματός τους, θα εκτονωθούν, θα αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και παράλληλα θα μάθουν να εργάζονται ομαδικά, αναπτύσσοντας τη συνεργασία, την ευγενή άμιλλα και τις σχέσεις αγάπης και σεβασμού.

Κάθε χρόνο διοργανώνουμε 2 μεγάλες εκδηλώσεις, την Χριστουγεννιάτικη γιορτή και τις Καλοκαιρινές επιδείξεις, όπου οι μικρές αθλήτριες παρουσιάζουν τα προγράμματά τους και δείχνουν την εξελικτική τους πορεία μέσα στο χρόνο.

Πληροφορίες

Λειτουργεί στο γυμναστήριο του 4ου Λυκείου Καλλιθέας (δίπλα στον Άγιο Νικόλαο) και οι προπονήσεις πραγματοποιούνται καθημερινά Δευτέρα-Παρασκευή και ώρες 15:00-20:00.

Διεύθυνση: Θησέως 175, 17673 Καλλιθέα
Τηλέφωνο: 6984282552 
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 
Facebook: Φιλαθλητικός Καλλιθέας - Ρυθμική Γυμναστική

Στη ρυθμική γυμναστική μπορούν να συμμετέχουν κορίτσια από τριών ετών και άνω.

Η αγωνιστική μας ομάδα προπονείται στο κλειστό γυμναστήριο του Εσπέρου καθημερινά Δευτέρα-Παρασκευή και ώρες 15:00-20:00.

Φιλαθλητικός Καλλιθέας - Ρυθμική Γυμναστική

Ακολουθήστε μας!