Φιλαθλητικός Σύλλογος Καλλιθέας - Μοσχάτου - Ταύρου

Φιλαθλητικός Σύλλογος Καλλιθέας - Μοσχάτου - Ταύρου

Ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Καλλιθέας είναι ένας σύλλογος με πολύχρονη προσφορά στον αθλητισμό.

Ιστορικό

Ήταν Ιανουάριος του 1991 όταν ο Καθηγητής  Φυσικής Αγωγής, Παναγιώτης Δημάκος  πήρε την πρωτοβουλία να δημιουργήσει έναν νέο Σύλλογο, όπου έμελε να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ελλάδα σε ότι αφορά τον Κλασικό Αθλητισμό, το Τέννις και τη Ρυθμική Γυμναστική.

Μεταξύ των Ιδρυτικών του μελών ήταν ο Βασίλης Κουτσιολιάκος, η Ελένη Αρβανίτου, ο Κώστας Εξακουστός, ο Ανέστης Φωτόπουλος και ο Σωτήρης Βούλγαρης.

Τα χρώματα του Συλλόγου είναι το μπλέ και το πράσινο, τα οποία είναι και τα χρώματα της Φιλίας.

Ο ΦΣΚ ιδρύθηκε το 1991 στην Καλλιθέα και έχει έδρα το Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας. Ο σύλλογος καλλιεργεί τα Αθλήματα του Κλασικού Αθλητισμού (Στίβος), Αντισφαίρισης (Τένις) και Ρυθμικής Γυμναστικής και ειναι μέλος των Ομοσπονδιών ΣΕΓΑΣ, ΕΦΟΑ και ΕΓΟ.

Στην 30χρονη παρουσία του έχει προσφέρει πάρα πολλά στη νεολαία της Καλλιθέας, αφού έχουν περάσει χιλιάδες παιδιά από τις Ακαδημίες αλλά και τα Αγωνιστικά Τμήματα, που καλλιεργεί.

Στο άθλημα του Κλασικού Αθλητισμού έχει  βγάλει πάρα πολλούς Πρωταθλητές ιδίως στα Αγωνίσματα των δρόμων των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων 800μ. – 5000μ . Αλλά και στις ταχύτητες και τα άλματα Αθλητές του Φιλαθλητικού Συλλόγου  Καλλιθέας έχουν εκπροσωπήσει την Εθνική Ομάδα Στίβου.

Στον Φιλαθλητικό Σύλλογο Καλλιθέας γίνεται μια μεθοδευμένη προσπάθεια για την έλευση των μικρών παιδιών από ηλικίες 3 ετών και πάνω, έτσι ώστε να μυηθούν τα παιδιά και να ασχοληθούν με το άθλημα του Στίβου, του Τένις και της Ρυθμικής Γυμναστικής.

Η φιλοσοφία του Συλλόγου μας είναι ότι  η φυσική δραστηριότητα, που αφορά τη συμμετοχή του παιδιού σε οργανωμένο Αθλητισμό επιδρά θετικά τόσο στη σωματική όσο και τη ψυχική υγεία του.

Στόχος του Συλλόγου μας είναι η ενασχόληση των παιδιών με τον Αθλητισμό, που αποτελεί μία σημαντική παράμετρο όχι μόνο για τη φυσική τους ανάπτυξη αλλά και για την ολοκλήρωση των νοητικών και κοινωνικοσυναισθηματικών χαρακτηριστικών τους.

Ο Φιλαθλητικός Σύλλογος εκτός απόντα τμήματα Στίβου, Τένις και Ρυθμικής Γυμναστικής διοργανώνει κάθε χρόνο τους Αγώνες Δρόμου, Kallithea Run, Kallithea Half Marathon και Kallithea Night Run καθώς επίσης και το Διεθνές Μίτινγκ Αλμάτων από το 2011, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Καλεντάρι του Στίβου.

Διοίκηση

Πρόεδρος :  Δημάκος Παναγιώτης

Αντιπρόεδρος:  Αρβανίτου Ελένη 

Γενικός Γραμματέας: Χρυσάνθη Μαυρομάτη 

Ταμίας : Σαμπατζή Ιωάννα

Μέλος :  Λαμέρα Αριστέα