ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΔΗΜΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΤΟΚΥΟ!!!

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΔΗΜΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΤΟΚΥΟ!!!

Ευχαριστούμε πολύ το Sportime και τον Τόλη Λελεκίδη για τη Συνέντευξη στον πρόεδρο του Συλλόγου μας, Παναγιώτη Δημάκο και Αρχηγό αποστολής της Εθνικής Ομάδας Στίβου με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκυο!!!

 «Οι Αγώνες για την ελληνική αποστολή θα έλεγα πως ήταν οι καλύτεροι μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα. Θέλω να συγχαρώ τα παιδιά για τη συμμετοχή τους, τη συμπεριφορά και τον επαγγελματισμό που έδειξαν τόσο στη διάρκεια της προετοιμασίας στο προπονητικό κέντρο του Μισάτο, όσο και στη διαμονή στο Ολυμπιακό Χωριό και φυσικά στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Δεν είχαμε κανένα σοβαρό περιστατικό, τα μέλη της αποστολής φορούσαν μάσκα και ήταν γενικά προσεχτικοί. Άλλωστε όλοι επέστρεψαν χωρίς προβλήματα στην Ελλάδα.

Υπήρχε θέμα στο Μισάτο με τρία άτομα, αλλά καταφέραμε τόσο ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ να μπορεί να συνεχίσει να κάνει την προπόνησή του και την φυσικοθεραπεύτρια Ελισάβετ Αναστασάκη να μπει κανονικά μαζί μας στο Ολυμπιακό Χωριό. Θέλω εδώ να ευχαριστήσω τόσο τον γιατρό του ΣΕΓΑΣ, όσο και τους φυσικοθεραπευτές.

Η ενέργειες της Διοίκησης του ΣΕΓΑΣ το 2019 να κλείσει το προπονητικό κέντρο του Μισάτο ήταν πολύ σημαντική και βοήθησε τα μέγιστα τους αθλητές μας. Ευχαριστώ και το Μισάτο για την καταπληκτική φιλοξενία του.

Για μας στον ΣΕΓΑΣ θεωρούμε άθλο με τα χρήματα που δίνονται πια από την Πολιτεία για επιχορήγηση και με τις συγκυρίες λόγω του Covid-19 την παρουσία 20 Ελλήνων αθλητών και αθλητριών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που έφερε το χρυσό μετάλλιο και τις δύο τέταρτες θέσεις, αλλά και τις δύο όγδοες. Ο ελληνικός στίβος φώναξε παρών. Μόνο που σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία του στίβου, υπάρχει ένας μεγάλος απών, δυστυχώς, ο Βασίλης Σεβαστής.

Ελπίζω οι δεσμεύσεις της Πολιτείας για βοήθεια από εδώ και πέρα να γίνουν πράξη. Είναι απαραίτητο να ανοίξει η Παιανία. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι δεν αργεί.

Σε όλα αυτά να τονίσουμε και την οργάνωση και προγραμματισμό της Διοίκησης του ΣΕΓΑΣ που ήταν πολύ καλός και ήρθαν αυτά τα αποτελέσματα. Δεν σταματάμε, έρχεται μια γεμάτη χρονιά και το 2022 με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γουτζίν και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο. Πρέπει οι αθλητές μας να είναι στην πρώτη γραμμή».

Στο τέλος ο Παναγιώτης Δημάκος αναφέρθηκε και στα δυσάρεστα γεγονότα στην Ελλάδα με τις φωτιές.

«Στο σημείο αυτό θα ήθελα να πω ότι τις τελευταίες ημέρες στο Τόκιο, η σκέψη μας ήταν συνεχώς στην Ελλάδα και σε όλους τους πληγέντες, που πραγματικά βιώνουν τόσο δύσκολες καταστάσεις από τις καταστροφικές πυρκαγιές, αλλά και στους πυροσβέστες και τους εθελοντές, που δίνουν και τη ψυχή τους σε τόσο αντίξοες συνθήκες.

Ελπίζουμε όλα τα παιδιά της ελληνικής αποστολής να έδωσαν έστω και λίγη χαρά και ελπίδα σε όλους τους Έλληνες με τις προσπάθειες και τις επιτυχίες τους».