10ο International Jumping Meeting

10ο International Jumping Meeting

Ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Καλλιθέας-Μοσχάτου-Ταύρου σε συνεργασία με τον Δήμο Καλλιθέας διοργανώνουν την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020 για 10η συνεχή χρονιά τη διεθνή συνάντηση αλμάτων με την επωνυμία “International Jumping Meeting”, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα του κλασσικού αθλητισμού στη χώρα μας με τη συμμετοχή Παγκόσμιας Κλάσης αθλητών και αθλητριών.

Πρέσβειρα της διοργάνωσης είναι η Νικόλ Κυριακοπούλου, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στο άλμα επί κοντώ και επίτιμος καλεσμένος για ακόμη μια χρονιά ο κάτοχος του Πανευρωπαϊκού Ρεκόρ στο άλμα εις μήκος, Ρόμπερτ Εμιγιάν.

Φέτος, όπως είναι φυσικό, οι αγώνες θα διαφέρουν από αυτούς των περασμένων χρόνων. Αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων κάτι το οποίο ο Σύλλογός μας θα διασφαλίσει λαμβάνοντας στο ακέραιο όλα τα μέτρα προστασίας.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη διοργάνωσή  μας, το γεγονός ότι για πολλούς αθλητές θα αποτελέσει ο πρώτος επίσημος αγώνας μετά από ένα πολύ μεγάλο διάστημα απουσίας τους από τα στάδια εξαιτίας της πανδημίας.

Η διοργάνωση αποτελεί πρόκριση του ΣΕΓΑΣ για όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο  ενώ το παρών στο Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας δίνουν κάθε χρόνο παράγοντες του Αθλητισμού.

Μετά την επίσκεψη του επίτιμου προσκεκλημένου μας το 2017,  Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιου ρέκορντμαν του άλματος επί κοντώ, Σεργκέϊ Μπούμκα, σειρά είχε αυτή της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας στο μήκος, Ivana Spanovic (Σερβία), η οποία μετείχε στη διοργάνωση του 2018 πραγματοποιώντας την καλύτερη επίδοση στον κόσμο στα 6,98 μ. ανεβαίνοντας στην κορυφή του κόσμου, πετυχαίνοντας, μάλιστα, ρεκόρ σταδίου.

Η βασική ιδέα για τη δημιουργία αυτού του Διεθνούς Meeting από τον πρόεδρο και το Δ.Σ του Φιλαθλητικού Συλλόγου, ήταν και είναι, η προώθηση του αθλητικού πνεύματος και η διασφάλιση των αξιών του Ολυμπισμού. Επίσης, στόχος του Συλλόγου μας είναι να προβάλλει την αθλητική ιστορία του τόπου, καθώς η Καλλιθέα από το 1896 υπήρξε Ολυμπιακή πόλη και να αναδείξει τις αθάνατες αξίες της αλληλεγγύης, της ευγενούς άμιλλας και της συνεχούς προσπάθειας.

Η τεράστια εμπειρία των διοργανωτών στο sports management, τη διοργάνωση αθλητικών γεγονότων, τον εθελοντισμό και τα media αλλά και η στενή συνεργασία μας με τον Δήμο Καλλιθέας και τις υπηρεσίες του συντελούν, αναμφισβήτητα, στην άκρως επιτυχημένη διεξαγωγή του αγώνα, που έχει γίνει θεσμός για την πόλη της Καλλιθέας.

Τη φετινή χρονιά, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, οι οποίες δεν επιτρέπουν την είσοδο στο κοινό, όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν το Διεθνές Μίτινγκ Αλμάτων σε live streaming.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλλιθέας, της Περιφέρειας Αττικής, του ΣΕΓΑΣ, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του BeActive Hellas. Μάλιστα, ο αγώνας συμπεριλαμβάνεται στο καλεντάρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κλασσικού Αθλητισμού, European Athletics και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασσικού Αθλητισμού, IAAF.

Σελίδα διοργάνωσης

Δημοφιλή